Amandelmelk
Ingrediënten
- 2 eetlepels agave nectar
- 1 kopje amandelen (nacht geweekt en gespoeld!)
- 1/8 theelepel zout
- 1 theelepel vanille exact
- 4 kopjes a 250 ml water
Instructies
- 1. Vul de Fourside of Wildside+ kan met water en dan de (min) 1n nacht geweekte amandelen. Bevestig de deksel.
- 2. Selecteer het “whole juice” programma of blend op een medium high speed voor 50-60 seconden
- 3. Plaats een keukenzeef of vergiet op een maatbeker en vouw de kaasdoek hier overeen. Giet het amandelmengsel er langzaam doorheen om de vezels te verwijderen.
- 4. Spoel de kan en doe de gefilterde melk samen met de overgebleven ingrediënten terug in de kan en doe de deksel op de kan
- 5. Druk op “Pulse” 3 tot 5 keer
- 6. Serveer of bewaar in de koelkast tot wel 3 dagen
- 7. Voeg alle ingrediënten toe in de WildSide+ of FourSide jar en doe de deksel erop.
- 8. Blend op High speed voor 15 tot 20 seconden.
- 9. Serveer met wat ijs en geniet!
Benodigdheden
- Kaasdoek (neteldoek) of notenmelkzak of oud T-shirt
- Blender
- Keukenzeef of vergiet
- Maatbeker
- Afsluitbare fles
MEER RECEPTEN