Baba Ganoush Spread
Ingrediënten
- 1 Aubergine doormidden gesneden.
- 32 gram Tahini (Sesamboter)
- 3 teentjes Knoflook (doormidden gesneden)
- 60 ml Vers Citroensap
- 1 gram Komijnzaad
- 1,25 gram Zeezout
- 15 ml Olijfolie (optioneel)
- 2,40 gram Paprikapoeder (optioneel)
- 28 gram Peterselie (optioneel)
Instructies
- 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en plaats een vel bakpapier op het rooster.
- 2. Prik gaatjes in de aubergine en plaats deze met de 'vleeskant' naar beneden op het bakpapier.
- 3. Bak de aubergine voor 30 minuten in de oven. Wanneer de aubergine een beetje afgekoeld is kun je het velletje eraf halen.
- 4. Voeg de aubergine samen met de overige ingrediënten toe aan de BlendTec Blender en zorg ervoor dat de deksel er goed op zit.
- 5. Selecteer het programma 'dips' of blend het op een medium speed voor 20-30 seconden.
- 6. Stop het mengsel in een schaaltje en garneer met de olijfolie, paprika en peterselie.
Voedingswaren
- Vet 4 gram
- Verzadigde vetten 0 gram
- Cholesterol 0 mg
- Sodium 60 mg
- Koolhydraten 7 gram
- Vezels 3 gram
- Suikers 2 gram
- Proteïne 2 gram
MEER RECEPTEN