Baba Ganoush Spread

Ingrediënten
  • 1 Aubergine doormidden gesneden.
  • 32 gram Tahini (Sesamboter)
  • 3 teentjes Knoflook (doormidden gesneden)
  • 60 ml Vers Citroensap
  • 1 gram Komijnzaad
  • 1,25 gram Zeezout
  • 15 ml Olijfolie (optioneel)
  • 2,40 gram Paprikapoeder (optioneel)
  • 28 gram Peterselie (optioneel)
Instructies
  • 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en plaats een vel bakpapier op het rooster.
  • 2. Prik gaatjes in de aubergine en plaats deze met de 'vleeskant' naar beneden op het bakpapier.
  • 3. Bak de aubergine voor 30 minuten in de oven. Wanneer de aubergine een beetje afgekoeld is kun je het velletje eraf halen.
  • 4. Voeg de aubergine samen met de overige ingrediënten toe aan de BlendTec Blender en zorg ervoor dat de deksel er goed op zit.
  • 5. Selecteer het programma 'dips' of blend het op een medium speed voor 20-30 seconden.
  • 6. Stop het mengsel in een schaaltje en garneer met de olijfolie, paprika en peterselie.
Voedingswaren
  • Vet 4 gram
  • Verzadigde vetten 0 gram
  • Cholesterol 0 mg
  • Sodium 60 mg
  • Koolhydraten 7 gram
  • Vezels 3 gram
  • Suikers 2 gram
  • Proteïne 2 gram
MEER RECEPTEN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *