Bloemkool/Cheddarkaas Soep

Ingrediënten
  • 21 gram Boter (ongezouten)
  • 1 Ui (gesneden)
  • 1 stuk Bleekselderij (gesneden)
  • 480 ml Magere Melk (of melk naar jouw voorkeur)
  • 480 ml Kippenbouillon
  • 240 ml Water
  • 1 Bloemkool (gesneden in roosjes)
  • 1/2 theelepel Zeezout
  • 1/2 theelepel Zwarte Peper
  • 2 theelepels Dijon Mosterd
  • 117 gram Cheddar Kaas
Instructies
  • 1. Sauteer de ui en de bleekselderij in de boter, totdat ze gaar zijn.
  • 2. Voeg vervolgens de vloeibare ingrediënten, plus de bloemkool, het zout, de peper en de mosterd toe aan de pan en breng dit aan de kook.
  • 3. Verlaag het vuur en wacht tot de bloemkool gaar is gekookt.
  • 4. Haal de pan van het vuur en laat het even afkoelen. Verdeel het over 4 batches.
  • 5. Voeg de eerste batch plus een kwart van de kaas toe aan de blender. Sluit de deksel en selecteer het programma 'Sauces' of blend op een Medium-low Speed voor 30 seconden. Herhaal dit 4 keer.
  • 6. Garneer met je favoriete groente of kaas. Eet Smakelijk!
MEER RECEPTEN