Courgette pasta met pesto
Ingrediënten
- Pastasauce
- 2 eetlepels Kokosolie
- 17 gram Gesneden Uien
- 32 gram Gesneden Shiitake Champignons
- 2 teentjes Knoflook (fijngehakt)
- 1 grote Tomaat (gesneden)
- Pasta
- 2 medium Courgettes
- Pesto
- 60 gram Basilicum
- 120 ml Extra Virgine Olijfolie
- 33 gram Walnoten
- 2 teentjes Knoflook
- 2 Citroenen (geperst)
- 20 gram Edelgist
- Zout en Peper naar smaak
Instructies
- 1. Pasta Sauce
- 2. Verhit de kokosnootolie op een medium temperatuurstand in een medium hapjes/sauteerpan. Voeg vervolgens de uien, champignonnen en wat zout en peper toe.
- 3. Wanneer de uien transparant beginnen te kleuren, voeg je 2 teentjes knoflook toe en laat je het voor 30 seconden koken. Net genoeg om een aroma achter te laten. Voeg vervolgens de gesneden tomaat toe.
- 4. Gebruik een houten lepel om de tomaten op te breken, zodat ze sneller koken. Laat de voor zo'n 5-7 minuten koken.
- 5. Zet het fornuis uit en zet de pan apart.
- 6. Voeg dit mengsel aan je blender toe, druk op de 'Pulse' knop totdat er een dikke puree ontstaat.
- 7.
- 8. Pasta
- 9. Gebruik een spiraalsnijder om je courgette tot pasta te maken en verdeel dit daarna over de borden.
- 10.
- 11. Pesto
- 12. Voeg alle ingrediënten voor de pesto toe aan je verschoonde blender. Wanneer het mengsel te dik is, kun je nog ongeveer 60 ml extra olijfolie toevoegen.
- 13. Smakelijk!
Benodigdheden
- Spiraalsnijder
MEER RECEPTEN