Courgette pasta met pesto

Ingrediënten
  • Pastasauce
  • 2 eetlepels Kokosolie
  • 17 gram Gesneden Uien
  • 32 gram Gesneden Shiitake Champignons
  • 2 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 1 grote Tomaat (gesneden)
  • Pasta
  • 2 medium Courgettes
  • Pesto
  • 60 gram Basilicum
  • 120 ml Extra Virgine Olijfolie
  • 33 gram Walnoten
  • 2 teentjes Knoflook
  • 2 Citroenen (geperst)
  • 20 gram Edelgist
  • Zout en Peper naar smaak
Instructies
  • 1. Pasta Sauce
  • 2. Verhit de kokosnootolie op een medium temperatuurstand in een medium hapjes/sauteerpan. Voeg vervolgens de uien, champignonnen en wat zout en peper toe.
  • 3. Wanneer de uien transparant beginnen te kleuren, voeg je 2 teentjes knoflook toe en laat je het voor 30 seconden koken. Net genoeg om een aroma achter te laten. Voeg vervolgens de gesneden tomaat toe.
  • 4. Gebruik een houten lepel om de tomaten op te breken, zodat ze sneller koken. Laat de voor zo'n 5-7 minuten koken.
  • 5. Zet het fornuis uit en zet de pan apart.
  • 6. Voeg dit mengsel aan je blender toe, druk op de 'Pulse' knop totdat er een dikke puree ontstaat.
  • 7.
  • 8. Pasta
  • 9. Gebruik een spiraalsnijder om je courgette tot pasta te maken en verdeel dit daarna over de borden.
  • 10.
  • 11. Pesto
  • 12. Voeg alle ingrediënten voor de pesto toe aan je verschoonde blender. Wanneer het mengsel te dik is, kun je nog ongeveer 60 ml extra olijfolie toevoegen.
  • 13. Smakelijk!
Benodigdheden
  • Spiraalsnijder
MEER RECEPTEN