Dutch Babies (kruising pannekoek met Amerikaans brood)

Ingrediënten
  • 3 grote Eieren op kamertemperatuur
  • 118 ml magere Melk op kamertemperatuur
  • Snufje Zout
  • 1/4 theelepel Vanille-extract
  • 68 gram Bloem
  • 2 eetlepels Boter
  • 1 1/2 eetlepel vers Citroensap (optioneel)
  • 1 eetlepel Poedersuiker (optioneel)
Instructies
  • 1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • 2. Voeg eieren, melk, zout, vanille en bloem toe aan de FourSide- of WildSide + -pot en sluit het deksel af.
  • 3. Mix op het "Batters" -programma of mix gedurende 25-30 seconden op medium tot medium-lage snelheid.
  • 4. Smelt boter op middelhoog vuur in een gietijzeren koekenpan van 25,4 cm. Zodra de boter is gesmolten, giet je het beslag erbij.
  • 5. Breng de koekenpan voorzichtig over in de voorverwarmde oven en bak tot hij bruisend en goudbruin is (ongeveer 15-20 minuten).
  • 6. Haal uit de oven en strooi gelijkmatig citroensap en poedersuiker over de Dutch babies. Snijd en serveer.
  • 7. Ook lekker bij fruit, jam, siroop of confituur. Ook hartig te serveren met bijvoorbeeld kaas.
Voedingswaren
  • Vetten: 7 g
  • Verzadigd vet: 3 g
  • Cholesterol: 105 mg
  • Natrium: 170 mg
  • Koolhydraten: 11 g
  • Vezel: 0 g
  • Suiker: 2 g
  • Eiwit: 5 g
MEER RECEPTEN