Dutch Babies (kruising pannekoek met Amerikaans brood)
Ingrediënten
- 3 grote Eieren op kamertemperatuur
- 118 ml magere Melk op kamertemperatuur
- Snufje Zout
- 1/4 theelepel Vanille-extract
- 68 gram Bloem
- 2 eetlepels Boter
- 1 1/2 eetlepel vers Citroensap (optioneel)
- 1 eetlepel Poedersuiker (optioneel)
Instructies
- 1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- 2. Voeg eieren, melk, zout, vanille en bloem toe aan de FourSide- of WildSide + -pot en sluit het deksel af.
- 3. Mix op het "Batters" -programma of mix gedurende 25-30 seconden op medium tot medium-lage snelheid.
- 4. Smelt boter op middelhoog vuur in een gietijzeren koekenpan van 25,4 cm. Zodra de boter is gesmolten, giet je het beslag erbij.
- 5. Breng de koekenpan voorzichtig over in de voorverwarmde oven en bak tot hij bruisend en goudbruin is (ongeveer 15-20 minuten).
- 6. Haal uit de oven en strooi gelijkmatig citroensap en poedersuiker over de Dutch babies. Snijd en serveer.
- 7. Ook lekker bij fruit, jam, siroop of confituur. Ook hartig te serveren met bijvoorbeeld kaas.
Voedingswaren
- Vetten: 7 g
- Verzadigd vet: 3 g
- Cholesterol: 105 mg
- Natrium: 170 mg
- Koolhydraten: 11 g
- Vezel: 0 g
- Suiker: 2 g
- Eiwit: 5 g
MEER RECEPTEN