- Waarom maakt Blendtec geen glazen kannen?
Twee redenen:
- Veiligheid is onze topprioriteit. Blendtec blenders behoren tot de krachtigste ter wereld, en onze kannen moeten hoge snelheden verwerken bij zeer harde ingrediënten zoals bevroren fruit. Glazen kannen kunnen niet alleen versplinteren als ze vallen, maar ook bij snel mengen. De Tritan-copolyester kannen van Blendtec zijn ontwikkeld om dat soort stress te weerstaan.
- Lichter is beter. Blendtec kannen zijn zeer licht en zijn gegoten voor gemakkelijk grijpen en opslag. Glazen kannen zijn daarentegen zwaarder en moeilijker vast te pakken, te gieten en op te slaan.
- Van welk materiaal worden de kannen gemaakt?
De kannen zijn gemaakt van Eastman Tritan™ copolyester.
- Hoe kan een bot, stomp mes goed blenden?
Het mes draait meer dan 300 mijl per uur dus het hoeft niet scherp te zijn om de klus te klaren. In plaats van ijs en bevroren fruit te versnipperen, verpulvert het grote botte mes vrijwel alles.
- Hoe kan ik mijn kan het beste vullen?
De meeste blender problemen kunnen voorkomen worden door de kan op de juiste manier te vullen. Begin altijd eerst met vloeistoffen, gevolgd door zachte vaste stoffen zoals bananen of spinazie en dan harde dichte ingrediënten zoals ijs en bevroren fruit. Maak het deksel altijd goed vast voor het mengen.
- Wat is het verschil tussen een Fourside en Wildside+ jar?
Het belangrijkste verschil is de grootte. De Fourside is iets kleiner en de Wildside jar heeft een bredere basis en een groter mes. De Fourside heeft een inhoud van 2 liter en de wildside jar een inhoud van 2.6 liter. De Wildside+ jar heeft tevens een vijfde zijde en is ontworpen voor grotere, snellere mengels.
- Waarom is mijn kan troebel?
Het malen van granen, peulvruchten, bonen, rijst of noten kan een vertroebeld uiterlijk van de kan tot gevolg hebben. Het gebruik van enkele groente, specerijen en eiwitpoeders, zorgt er ook voor dat het een troebele indruk maakt. Houd er rekening mee dat dit een cosmetische verandering is en dat dit niet de onder garantie valt. Het heeft echter geen invloed op de prestaties van de blenderkan.
- Hoe krijg ik een vlek uit mijn kan?
- Vul de kan met heet water.
- Voeg 1-2 theelepels vloeibaar chloor toe.
- Roer gedurende 10 seconden om alles goed te mengen
- Laat het mengel 5 minuten staan en spoel het daarna uit.
Anderen hebben ook succes gehad met:
- Voeg het sap van 1 citroen, 2-3 eetlepels baking soda en wat water toe aan de kan. Laat het draaien voor 10 seconden op hoge snelheid, giet het water eruit en schrob met een krasbestendig sponsje.
- Azijn gemengd met baking soda en wat water zal ook werken. Laat het draaien voor 10 seconden op hoge snelheid, giet het water eruit en schrob met een krasbestendig sponsje.