Gezond Bananenbrood Met Pure Chocolade en Aardbeien
Ingrediënten
- 3 rijpe Bananen
- 2 eetlepels lijnzaad (1 eetlepel, in 2 eetlepels water om een lijnzaadeitje te krijgen) 2x
- 80 gram Notenpasta naar keuze.
- 3 eetlepels Amandelmelk
- 140 gram Havermeel
- 1 1/2 eetlepel Bakpoeder
- 2 theelepels Chiazaad
- 1 theelepel Kaneel
- 1 theelepel Vanille-extract
- Snufje Zout
- 55 gram Chocolate Chips
- 65 gram Aardbeien (gesneden)
Instructies
- 1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een brood/cake vorm in en vul deze eventueel met bakpapier.
- 2. Voeg de bananen, de lijnzaadeitjes, de notenpasta en amandelmelk samen toe aan je Blendtec en blend dit op een 'low speed' totdat je een glad mengsel hebt.
- 3. Voeg vervolgens het havermeel, bakpoeder, chiazaad, kaneel, vanille-extract en zout toe aan dit mengsel. Blend dit vervolgens weer op een 'low speed' totdat je een glad beslag hebt.
- 4. Roer nu de chocolate chips en aardbeien door het beslag. Verdeel vervolgens het beslag over de ingevette bakvorm en garneer met eventueel meer chocolate chips en aardbeien.
- 5. Bak dit nu voor 40-50 minuten op 175 graden Celsius. Enjoy!
MEER RECEPTEN