Gezond Bananenbrood Met Pure Chocolade en Aardbeien

Ingrediënten
  • 3 rijpe Bananen
  • 2 eetlepels lijnzaad (1 eetlepel, in 2 eetlepels water om een lijnzaadeitje te krijgen) 2x
  • 80 gram Notenpasta naar keuze.
  • 3 eetlepels Amandelmelk
  • 140 gram Havermeel
  • 1 1/2 eetlepel Bakpoeder
  • 2 theelepels Chiazaad
  • 1 theelepel Kaneel
  • 1 theelepel Vanille-extract
  • Snufje Zout
  • 55 gram Chocolate Chips
  • 65 gram Aardbeien (gesneden)
Instructies
  • 1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een brood/cake vorm in en vul deze eventueel met bakpapier.
  • 2. Voeg de bananen, de lijnzaadeitjes, de notenpasta en amandelmelk samen toe aan je Blendtec en blend dit op een 'low speed' totdat je een glad mengsel hebt.
  • 3. Voeg vervolgens het havermeel, bakpoeder, chiazaad, kaneel, vanille-extract en zout toe aan dit mengsel. Blend dit vervolgens weer op een 'low speed' totdat je een glad beslag hebt.
  • 4. Roer nu de chocolate chips en aardbeien door het beslag. Verdeel vervolgens het beslag over de ingevette bakvorm en garneer met eventueel meer chocolate chips en aardbeien.
  • 5. Bak dit nu voor 40-50 minuten op 175 graden Celsius. Enjoy!
MEER RECEPTEN