Huisgemaakte Granola

Ingrediënten
  • 270 gram Havermout
  • 66 gram Zonnebloempitten (gepeld)
  • 50 gram Kokossnippers (ongezoet)
  • 75 gram Lijnzaad
  • 58 gram Walnoten
  • 2 eetlepels Canola Olie
  • 118 ml Honing
  • Snufje Zout
  • 1/2 theelepel Vanille-Extract
  • 80 gram Rozijnen
  • 65 gram Gedroogde Cranberries
Instructies
  • 1. Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.
  • 2. Verdeel de havermout, de zonnebloempitten en de kokossnippers over een koekjesbakplaat. Zet deze voor 10 minuten in de oven en schud ze 1 keer.
  • 3. Voeg het lijnzaad toe aan de blender en plaats de deksel er zorgvuldig op. Laat dit voor 50 seconden op low speed blenden.
  • 4. Voeg nu de walnoten toe aan de blender en druk voor 3-5 keer op de 'Pulse' knop. Bewaar het lijnzaad en de walnoten samen in een bakje.
  • 5. Voor het honingmengsel voegen we de olie, de honing, het zout en het vanille-extract toe aan de blender. Druk vervolgens voor 4-6 keer op de 'Pulse' knop.
  • 6. Haal de bakplaat uit de oven en voeg de walnoten, het lijnzaad, de gedroogde cranberries en de rozijntjes hier aan toe.
  • 7. Besprenkel dit nu met het honingmengsel en verdeel dit over het geheel door te 'roeren'.
  • 8. Zet de bakplaat nu voor 8-12 minuten terug in de oven. Wanneer het uit de oven is, is het advies om de granola in een dichte box en daarbij koel te bewaren.
Voedingswaren
  • Bij servering per 50 gram (3 eetlepels)
  • Vet 13 gram
  • Verzadigde Vetten 2 gram
  • Sodium 30 gram
  • Koolhydraten 43 gram
  • Vezels 3 gram
  • Suikers 20 gram
  • Proteïne 6 gram
MEER RECEPTEN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *