Huisgemaakte Granola
Ingrediënten
- 270 gram Havermout
- 66 gram Zonnebloempitten (gepeld)
- 50 gram Kokossnippers (ongezoet)
- 75 gram Lijnzaad
- 58 gram Walnoten
- 2 eetlepels Canola Olie
- 118 ml Honing
- Snufje Zout
- 1/2 theelepel Vanille-Extract
- 80 gram Rozijnen
- 65 gram Gedroogde Cranberries
Instructies
- 1. Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.
- 2. Verdeel de havermout, de zonnebloempitten en de kokossnippers over een koekjesbakplaat. Zet deze voor 10 minuten in de oven en schud ze 1 keer.
- 3. Voeg het lijnzaad toe aan de blender en plaats de deksel er zorgvuldig op. Laat dit voor 50 seconden op low speed blenden.
- 4. Voeg nu de walnoten toe aan de blender en druk voor 3-5 keer op de 'Pulse' knop. Bewaar het lijnzaad en de walnoten samen in een bakje.
- 5. Voor het honingmengsel voegen we de olie, de honing, het zout en het vanille-extract toe aan de blender. Druk vervolgens voor 4-6 keer op de 'Pulse' knop.
- 6. Haal de bakplaat uit de oven en voeg de walnoten, het lijnzaad, de gedroogde cranberries en de rozijntjes hier aan toe.
- 7. Besprenkel dit nu met het honingmengsel en verdeel dit over het geheel door te 'roeren'.
- 8. Zet de bakplaat nu voor 8-12 minuten terug in de oven. Wanneer het uit de oven is, is het advies om de granola in een dichte box en daarbij koel te bewaren.
Voedingswaren
- Bij servering per 50 gram (3 eetlepels)
- Vet 13 gram
- Verzadigde Vetten 2 gram
- Sodium 30 gram
- Koolhydraten 43 gram
- Vezels 3 gram
- Suikers 20 gram
- Proteïne 6 gram
MEER RECEPTEN