Pizza deeg
Ingredienten
- 3/4 kopje warm water
- 1 eetlepel droge active gist
- 1 eetlepel honing
- 1 kopje bloem
- 1 kopje witte volkoren bloem
- 1 eetlepel koolzaadolie
- 1/2 theelepel zout
- pizza saus
- favoriete pizza toppings
Instructies
- 1. Doe water, gist en honing in de kan. Bevestig de deksel en druk 1-2 keer op “pulse”. Laat het deeg rusten voor 5-10 minuten
- 2. In een aparte schaal, combineer de bloem en de volkoren bloem
- 3. Voeg olie, zout en 1/3 van de bloem in de kan. Bevestig de deksel en druk 1-2 keer op “pulse”.
- 4. Voeg daarna 1/3 van de bloem, bevestig de deksel en druk 3-5 keer op “pulse”. Voeg de resterende bloem toe en pulse – 8 – 10 keer totdat al het bloem is gemixt en het een deegbal wordt
- 5. Laat het deeg rijzen in de blenderkan met de desksel erop.
- 6. Verwarm de oven tot 240 graden
- 7. Rol het deel uit
MEER RECEPTEN