Red Velvet Valentijnsdag Taart

Ingrediënten
  • 270 gram Bloem
  • 25 gram ongezoete Cacaopoeder
  • Snufje zout
  • 1 theelepel Baking Soda
  • 227 gram Boter (zacht en gesneden) (227:2) De ene helft voor de frosting en de andere voor de taart.
  • 2 eetlepels gesmolten Kokosolie
  • 300 gram Kristalsuiker
  • 2 grote Eieren
  • 240 ml Karnemelk
  • 2 theelepels Vanille-extract (2 aparte theelepels)
  • 1 eetlepel Witte Azijn
  • 225 gram Roomkaas (MonChou)
  • 460 gram Poedersuiker
  • 30 ml Rode food coloring
Instructies
  • 1. Cake
  • 2. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • 3. Leg 2 bakvormen met een diameter van 20 cm klaar en vet deze in en bekleed ze eventueel met bakpapier.
  • 4. Voeg de bloem, het zout, de cacaopoeder en baking soda toe aan de WildSide of Fourside Jar en zorg ervoor dat de deksel er goed op zit. Druk voor 2-4 keer op de Pulse knop. Plaats dit mengsel nu in een aparte kom.
  • 5. Voeg nu de boter (112 gram), kokosolie en de kristalsuiker toe aan de Jar en zorg ervoor dat de deksel er goed op zit. Blend dit nu op een low-speed voor ongeveer 20 seconden.
  • 6. Voeg nu de eieren, karnemelk, food coloring, 1 eetlepel vanille-extract en de azijn toe aan het mengsel. Zorg er weer voor dat de deksel er goed op zit. Selecteer het programma 'Batters' of blend op een medium-low speed voor 30 seconden.
  • 7. Nu pakken we het mengsel van de droge ingrediënten er weer bij en voegen we eerst de helft van dit toe aan het andere mengsel. Blend dit vervolgens op een lage snelheid voor 5 seconden
  • 8. Voeg nu de rest van de droge ingrediënten toe aan het mengsel en blend dit op een lage snelheid voor 10-15 seconden (totdat de droge ingrediënten zijn opgenomen)
  • 9. Verdeel het mengsel nu gelijkmatig over de 2 taartvormen en bak deze vervolgens voor 22-26 minuten op 175 graden Celsius.
  • 10. Laat de taarten vervolgens goed afkoelen en ondertussen kun je de icing maken.
  • 11. Snij van een taart het ronde topje aan de bovenkant eraf, zodat je een gladde taartbodem krijgt. Verdeel vervolgens een dun laagje op deze cake om de andere helft hier bovenop te kunnen plaatsen. Wanneer de taart in elkaar zit verdeel je alle frosting over de gehele taart.
  • 12.
  • 13. Bereiding Frosting
  • 14. Voeg de roomkaas en de boter toe aan de WildSide of de FourSide Jar. Zorg ervoor dat de deksel er goed op zit en blend dit vervolgens op een lage snelheid voor 20 seconden.
  • 15. Voeg nu de andere helft van het vanille-extract en de helft van de poedersuiker toe aan het roomkaas/boter mengsel. Zorg er weer voor dat de deksel er goed op zit en blend dit op een lage snelheid voor 20 seconden (totdat de suiker is opgenomen)
  • 16. Voeg nu de rest van de poedersuiker toe en blend dit weer voor ongeveer 20 seconden op een lage snelheid. Voor de verdeling van de icing kijk je naar stap 11 van de cake bereiding.
MEER RECEPTEN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *