Spiced Crème Brulee

Ingrediënten
  • 720 ml Slagroom
  • 1 1/2 Theelepel Vanille-extract
  • 150 gram Kristalsuiker
  • 10 Eierdooiers
  • 75 gram Pompoenpuree
  • 1 theelepel Pumpkin Pie kruiden (koek en speculaaskruiden kan ook)
Instructies
  • 1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  • 2. Brand met heet water de slagroom naar 60 graden Celsius en voeg daar het Vanille-extract aan toe.
  • 3. Terwijl de slagroom aan het branden is, voeg je eerst 100 gram suiker toe. Samen met de pompoenpuree en eierdooiers stop je dit in je Blendtec. Druk vervolgens de Pulse knop 3 keer in.
  • 4. Temper het ei en suiker mengsel door 2-3 eetlepels van de gebrande slagroom toe te voegen. Druk vervolgens 2-3 keer op de Pulse knop.
  • 5. Voeg nu de rest van de gebrande slagroom toe en druk voor 4-6 keer op de Pulse knop (totdat het goed gemixt is). Haal dit nu door een zeep om bubbels te voorkomen.
  • 6. Verdeel het nu over 8 crème brulee bakjes. Zet deze bakjes in een schaal met ongeveer 3 cm hoog kokend water. Zet ze vervolgens voor 30-35 min in de voorverwarmde oven.
  • 7. Laat ze afkoelen en zet ze vervolgens voor minimaal 4 uur in de koelkast.
  • 8. Wanneer je ze gaat serveren, kun je de overige suiker en de pumpkin pie kruiden over de crème strooien. Daarna kun je deze met een gasbrander karamelliseren.
Voedingswaren
  • 1 Crème Brulee bakje bevat:
  • Vetten 39 gram
  • Verzadigde Vetten 23 gram
  • Cholesterol 385 mg
  • Natrium 45 mg
  • Koolhydraten 23 gram
  • Vezels 1 gram
  • Suikers 19 gram
  • Proteïne 5 gram
MEER RECEPTEN