Volkoren Honingbrood

Ingrediënten
  • 250 ml Warm Water
  • 1 eetlepel Gist
  • 60 ml Honing
  • 344 gram Volkoren Tarwebloem
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 eetlepel Koolzaadolie
  • 1 eetlepel Tarwegluten
  • 1 eetlepel vers citroensap
Instructies
  • 1. Voeg het bloem en de tarwegluten toe aan de wildside+ Jar. Zorg ervoor dat de deksel goed vastzit. Druk 3-5 keer op de 'Pulse' knop
  • 2. Voeg de droge ingrediënten toe aan een aparte schaal.
  • 3. Voeg het water, het gist en een eetlepel honing toe en zorg ervoor dat de deksel goed vastzit. Druk de 'Pulse' knop 2 keer in. Laat het vervolgens voor 5-10 minuten reizen.
  • 4. Voeg de rest van de honing, olie en het citroensap toe aan de het mengsel. Zorg dat de deksel goed vastzit en druk vervolgens de 'Pulse' knop 2 keer in.
  • 5. Voeg 1/3 van de droge ingrediënten toe aan het mengsel en zorg ervoor dat de deksel goed vastzit. Druk vervolgens de 'Pulse' knop 2-3 keer in. Voeg vervolgens weer 1/3 van de droge ingrediënten toe, druk vervolgens 4-6 keer de 'Pulse' knop in. Voeg daarna ook het laatste 1/3 van de droge ingrediënten toe en druk de 'Pulse' knop 6-8 keer in. Het is de bedoeling dat je deegballen kunt vormen.
  • 6. Laat het deeg nu voor 10-15 minuten rusten. Plaats het deeg op een geolied oppervlak om zo de vorm van een brood te kunnen creëren.
  • 7. Plaats nu het deeg in een ingevette brood/cake vorm. Bedek de vorm zodat het deeg weer 20 minuten kan reizen op een warme plek.
  • 8. Bak nu het brood op 175 graden Celsius voor 20-22 minuten, verhoog daarna de temperatuur naar 200 graden Celsius. Bak totdat het brood mooi goudbruin is gekleurd.
  • 9. Haal het brood uit de vorm en laat het brood afkoelen voor je het gaat snijden.
Voedingswaren
  • Vet 2 gram
  • Sodium 200 mg
  • Koolhydraten 26 gram
  • Vezels 3 gram
  • Suikers 5 gram
  • Proteïne 5 gram
MEER RECEPTEN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *